Krieltjessalade met scampi’s en boontjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. (ontdooitijd + 30 min.)
  2. - Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. - Kook de ongeschilde aardappelen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water (naargelang de dikte). Giet af, pel ze en laat afkoelen. Snij middendoor.
  4. - Kook ondertussen de prinsessenbonen 5 min. gaar in lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  5. - Snipper de dragon (u hebt 2 eetl. nodig), de sjalotten en het knoflook fijn.
  6. - Snij de wortelen in staafjes ter grootte van de prinsessenbonen.
  7. Bereiding
  8. ()
  9. (15 min.)Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de staafjes wortel toe en laat 5 min. stoven.
  10. Voeg de krielaardappelen en de prinsessenbonen toe en roer er de rozemarijn en dragon onder. Laat nog 3 à 5 min. warm worden. Kruid met peper en zout.
  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant. Roer er 3 eetl. water en het bouillonketeltje onder.
  12. Roer de scampi’s onder de aardappelsalade en laat nog 3 min. stoven. Serveer warm of lauw.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?