Ingrediënten voor 4 personen
- 16 kleine gepelde tijgergarnalen scampi of partyscampi
- 400 GR prinsessenbonen
- 2 wortelen
- 1/2 plantje dragon
- 400 GR krielaardappelen
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 bouillonketeltje kip (knorr)
- 2 EL boter
- 1/2 koffielepel rozemarijn
- peper en zout
Bereidingswijze
- (ontdooitijd + 30 min.)
- - Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- - Kook de ongeschilde aardappelen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water (naargelang de dikte). Giet af, pel ze en laat afkoelen. Snij middendoor.
- - Kook ondertussen de prinsessenbonen 5 min. gaar in lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- - Snipper de dragon (u hebt 2 eetl. nodig), de sjalotten en het knoflook fijn.
- - Snij de wortelen in staafjes ter grootte van de prinsessenbonen.
- Bereiding
- ()
- (15 min.)Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de staafjes wortel toe en laat 5 min. stoven.
- Voeg de krielaardappelen en de prinsessenbonen toe en roer er de rozemarijn en dragon onder. Laat nog 3 à 5 min. warm worden. Kruid met peper en zout.
- Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant. Roer er 3 eetl. water en het bouillonketeltje onder.
- Roer de scampi’s onder de aardappelsalade en laat nog 3 min. stoven. Serveer warm of lauw.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?