Recept 05 (0 stemmen)

Krieltjessalade met scampi’s en boontjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. (ontdooitijd + 30 min.)
  2. - Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. - Kook de ongeschilde aardappelen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water (naargelang de dikte). Giet af, pel ze en laat afkoelen. Snij middendoor.
  4. - Kook ondertussen de prinsessenbonen 5 min. gaar in lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  5. - Snipper de dragon (u hebt 2 eetl. nodig), de sjalotten en het knoflook fijn.
  6. - Snij de wortelen in staafjes ter grootte van de prinsessenbonen.
  7. Bereiding
  8. ()
  9. (15 min.)Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de staafjes wortel toe en laat 5 min. stoven.
  10. Voeg de krielaardappelen en de prinsessenbonen toe en roer er de rozemarijn en dragon onder. Laat nog 3 à 5 min. warm worden. Kruid met peper en zout.
  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant. Roer er 3 eetl. water en het bouillonketeltje onder.
  12. Roer de scampi’s onder de aardappelsalade en laat nog 3 min. stoven. Serveer warm of lauw.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?