Recept 45**** (1 stem)

Kretenzische cake

Dit is een recept van

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was en rasp de courgette, snij de feta in blokjes, spoel en hak de peterselie en bieslook
  2. Meng in een kom de bloem, de gist en de peper. Voeg beetje bij beetje de eieren, de youhurt, 2 soeplepels olijfolie, de Emmental en de kruiden toe. Tot slot de courgette en de feta er onder roeren.
  3. Vet een cakevorm in en bestrooi met wat bloem.Bak de cake in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 50 min.
  4. Controleer of de cake gaar is door met de punt van een mes midden in de cake te prikken. Laten afkoelen vooraleer de cake uit de vorm te nemen.
  5. Kan zowel koud als lauw geserveerd worden
  6. Tip: Voor meer smaak kan men gemarineerde feta gebruiken, in dit geval geen olie meer toevoegen aan het deeg.
  7. Men kan de cake ook invriezen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?