Kreeft met romige knoflooksaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de teentjes knoflook los, leg ze ongepeld in een ovenschaal en zet 40 min. in de oven. Neem ze eruit. Druk de knoflookpuree uit de schil en stoof hem even in 1 eetlepel olie. Voeg de room en de wijn toe en laat wat inkoken. Kruid met peper en zout.
  3. Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water.
  4. Breng een grote pan water aan de kook met enkele bouillonblokjes. Kook de kreeften in 6 min. gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op hun buik op de plank. Zet de punt van een groot, scherp mes in het kuiltje tussen de ogen. Snij in de lengte doormidden en verwijder darmen, lever en maag.
  5. Verwarm de saus tot ze bijna kookt. Neem van het vuur af en klop er met een garde de koude boter door.
  6. Leg op elk bord een halve kreeft, een partje citroen en een beetje tagliatelle. Serveer de saus erbij.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?