Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g cantharellen of girolles
-
100 g Solo
- 1 blokje Knorr finesse groentebouillonblokje
- 1 sjalotje
- 0.5 l droge witte wijn
- Peper
- Zout
- 4 kreeften (tussen 350 en 400 g))
- 10 g verse dragon
- 50 g parmezaanse kaas
- muskaatnoot
Bereidingswijze
- Dompel de kreeften 2 tot 3 minuten in een kookpot met kokend water en een groentebouillonblokje.
- Snijd de kreeften in de lengte in tweeën en verwijder de scharen.
- Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de scharen.
- Snijd in kleine blokjes.
- Bewaar. Hak de rest en zet opzij.
- Maak de de cantharellen schoon.
- Bewaar 2 mooie dragontakjes en hak de rest.
- Doe in een braadpan met 25 g Solo de fijngehakte kreeftresten, 100 g cantharellen, 1/2 groentebouillonblokje en 1,5 dl water.
- Laat inkoken tot de helft, zeef en zet weg.
- Doe de overblijvende cantharellen (300 g) in een pan met 50 g Solo.
- Voeg zout en peper toe. Braad stevig gedurende 4 minuten; voeg het in fijne blokjes gesneden sjalotje toe; laat zachtjes slinken, zet vervolgens het vuur hoger en deglaceer met witte wijn tot de wijn geabsorbeerd is.
- Voor je opdient, kleur je de kreeftenstaarten langs de snijkant in een braadpan met de 25 g overblijvende Solo en zet je ze in de warme oven (180° gedurende 5 minuten) met de grof gemalen peper. Hou warm.
- Laat de kleine kreeftenblokjes 3 minuten fruiten in dezelfde pan.
- Ontvet.
- Giet de kreeftensaus erbij, voeg de gehakte dragon toe, een vleugje muskaatnoot en meng het geheel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smeer in met flink wat Solo.
- Rasp de parmezaan, strooi hem in een ronde vorm met een diameter van 7 of 8 cm op de bakplaat.
- Zet in de oven tot het goudbruin kleurt.
- Warm het garnituur weer op.
- Leg de kreeft, de cantharellen, een wafeltje parmezaan, de saus en een takje dragon op een bord.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?