Recept 55***** (2 stemmen)

Krans met verse aardbeien

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bereid vervolgens een soezendeeg:
  3. Snij de boter in stukjes.
  4. Breng ze in een steelpan samen met 1½ dl water en het zout aan de kook.
  5. Neem van het vuur af als de boter gesmolten is en voeg er de gezeefde bloem in een keer aan toe.
  6. Blijf boven een zacht vuur roeren tot het deeg als een bal van de pan loskomt.
  7. Laat het deeg 1 minuut afkoelen.
  8. Roer daarna de eieren één voor één door het deeg.
  9. Schep het deeg in een spuitzak op een bakplaat (die belegd is met bakpapier) een cirkel van ongeveer 25 cm doorsnede.
  10. Bak deze deegkrans in het midden van de oven goudbruin gedurende 25 minuten. Schakel de oventemperatuur halverwege de baktijd terug tot 175 °C en laat verder bakken. Haal de krans uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.
  11. Bereid ondertussen een advocaatmousse:
  12. Laat de gelatine in ruim koud water weken gedurende ongeveer 5 minuten.
  13. Knijp de gelatine uit en los deze op met een beetje water op een zacht vuur (niet koken).
  14. Roer de gelatine door de advocaat.
  15. Klop de slagroom lobbig en meng met de advocaat. Breng naar wens op smaak met gezeefde poedersuiker.
  16. Laat de mousse in de koelkast opstijven.
  17. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  18. Halveer de gebakken krans overlangs en vul met de advocaatmousse en halve aardbeien. Bestrooi de krans voor het serveren met poedersuiker.
  19. Eet smakelijk.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?