Koude paprikasoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de paparika's met een dunschiller.
  2. Snij de paprika's in vier, verwijder zaad en zaadlijsten, snij vervolgens in blokjes.
  3. Pel ui en knoflook en hak fijn.
  4. Verhit de olijfolie in een pot en stoof hierin de ui, knoflook en paprika glazig.
  5. Giet er de bouillon bij, breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
  6. Mix de soep heel fijn, breng op smaak met pezo.
  7. Doe de soep door een chinois (puntzeef), dan is ze nog fijner.
  8. Laat de soep afkoelen in de koelkast.
  9. Rooster de pistachenoten zonder vetstof in een warme pan, hak daarna fijn.
  10. Verdeel de soep over glaasjes en werk af met de gehakte pistachenootjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?