Koude cheesecake met kersen

7 (7)
80 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

  • Solo Patisserie
  • Solo Patisserie
  • Vulling:
  • 400 g volvette roomkaas
  • 400 ml slagroom (min. 30% vet)
  • 200 g poedersuiker
  • 1 el gelatinepoeder (9 g)
  • 125 ml heet water
  • Taartbodem:
  • 2.5 glas fijngemalen koekjes (vb. petit-beurre of zandkoekjes)
  • 40 g poedersuiker
  • Kersensaus:
  • 200 g ontpitte kersen (uit een bokaal)
  • 60 g suiker
  • 1 tl Maïzena (4 g)
  • Bakvorm: 30 cm diameter

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom op, samen met de poedersuiker. Voeg er lepel per lepel de roomkaas aan toe. Voeg 50 g Solo Patisserie toe en meng nogmaals. Los de gelatine op in 200 ml heet water, laat afkoelen en voeg toe aan het mengsel.
  2. Smelt 80 g Solo Patisserie en voeg er de koekjeskruimels en de poedersuiker aan toe. Meng goed met een lepel. Vet een hoge taartvorm in met wat Solo, verdeel het mengsel over de bodem en druk lichtjes aan.
  3. Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem. Zet in de koelkast gedurende ongeveer een uur.
  4. Doe de suiker bij de kersen en warm ze op tot de suiker volledig opgelost is. Los de Maïzena op in een eetlepel water en voeg het bij de kersen. Verwarm en roer tot het sap voldoende is ingedikt.
  5. Laat de kersensaus afkoelen en versier er de taart mee.
  6. Je cheesecake is klaar!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door ritabral op 03 augustus 2015 om 22u14

Ikhet

Hoeveel sterren geef jij dit recept?