Ingrediënten voor 8 personen
- 1 rol bladerdeeg
- 4 bananen
- 200 gr mascarpone
- 3 dl room (40°)
- 150 gr witte chocolade
- 1 blaadje gelatine
- chocoladeschilfers
- 1 citroen
Bereidingswijze
- - leg het baderdeeg in de taartvorm en doorprik
- - bak in een voorverwarmde oven 15 minuten op 180°
- - laat de taart afkoelen
- - week de gelatine in koud water
- - snij de bananen in schijfjes en besprenkel met citroen
- - leg ze mooi tegen elkaar in de afgekoelde bladerdeeg
- - smelt de chocolade in 1 dl room
- - los hierin de geweekte gelatine en voeg bij de losgeroerde mascarpone
- - klop de overige 2 dl room stijf en voeg mij het mascarponemengsel
- - schep de mousse over de bananen en laat opstijven in de frigo
- - bestrooi voor het opdienen met chocoladeschilfers
- koud serveren
- (je kan de mousse ook serveren in glaasjes als witte chocomousse)
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door stefanieleers op 03 november 2010 om 00u09
Gisteren eens uitgeprobeerd en het was zeer lekker!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?