koude bananentaart

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. - leg het baderdeeg in de taartvorm en doorprik
  2. - bak in een voorverwarmde oven 15 minuten op 180°
  3. - laat de taart afkoelen
  4. - week de gelatine in koud water
  5. - snij de bananen in schijfjes en besprenkel met citroen
  6. - leg ze mooi tegen elkaar in de afgekoelde bladerdeeg
  7. - smelt de chocolade in 1 dl room
  8. - los hierin de geweekte gelatine en voeg bij de losgeroerde mascarpone
  9. - klop de overige 2 dl room stijf en voeg mij het mascarponemengsel
  10. - schep de mousse over de bananen en laat opstijven in de frigo
  11. - bestrooi voor het opdienen met chocoladeschilfers
  12. koud serveren
  13. (je kan de mousse ook serveren in glaasjes als witte chocomousse)

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door stefanieleers op 03 november 2010 om 00u09

Gisteren eens uitgeprobeerd en het was zeer lekker!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?