Köttbullar(Zweedse vleesballetjes met rode bessenjam )

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. In een grote kom mengen we het paneermeel met het bier en de room, we laten het geheel een kwartiertje trekken.
  2. We voegen het gehakt, de slalotten, de puree en het ei toe, kruiden met peper&zout en kneden tot we een homogene massa bekomen.
  3. We maken er vervolgens kleine vleesballetjes van met een diameter van ongeveer 3 cm.
  4. aardappelpuree:
  5. We schillen de aardappelen, snijden ze in kleine blokjes en koken ze gedurende een tiental minuten gaar.
  6. We mengen er de boter en de melk onder, kruiden met muskaatnoot en peper & zout en pletten alles tot we een mooie puree bekomen.
  7. We scheppen vervolgens de puree in een ovenschaal, bestrooien het geheel met paneermeel en leggen hier en daar verspreid enkele kleine blokjes boter.
  8. We laten het geheel in een voorverwarmde oven van 220°C bakken tot we een mooie goudbruine korst bekomen.
  9. We bakken ondertussen onze vleesballetjes in een grote pan met boter gaar en houden ze even apart.
  10. We doen een scheutje water bij het braadvocht en warmen er kortstondig de bessenjam of veenbessen in op, we voegen eventueel nog wat suiker bij naar smaak.
  11. lekker anders......

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?