Köttbullar met crunchy aardappelpartjes

4 (4)
105 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de köttbullar voor: Was de kruiden zorgvuldig en hak ze fijn. Meng ze met de rest van de ingrediënten en vorm er met vochtige handen een 30-tal kleine balletjes van. Dek ze af met huishoudfolie en laat minstens een uur rusten in de koelkast. 
  2. Maak de aardappelpartjes: Verwarm de oven voor op 200°C. Schrob de aardappelen (verwijder de schil niet) en snijd ze in 8 partjes. Je kan eventueel de aardappelpartjes 8 minuten voorkoken, dan is de gaartijd korter. Meng met de rest van de ingrediënten en verdeel over een ovenschaal. 
  3. Laat de aardappelpartjes in ca. 25 minuten, afhankelijk van de soort aardappel en de sterkte van je oven, mooi goudbruin bakken. Tip: het griesmeel zorgt voor een lekker krokant korstje op je aardappeltjes.
  4. Haal de köttbullar uit de koelkast. Verhit een klontje Solo in een koekenpan en bak de vleesballetjes rondom mooi goudbruin en gaar. Haal de vleesballetjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwijder het bakvet uit de pan en blus met het citroensap en de bouillon. Laat inkoken met de room en werk af met de veenbessenjam. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de warme kötbullar met de saus, een beetje extra veenbessenjam en wat aardappelpartjes. 

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kleine chef op 20 augustus 2017 om 14u00

zeer geslaagd . de aardappeltjes waren super krokant.

Gepost door Solo op 22 augustus 2017 om 14u43

Dat horen wij graag kleine chef! Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?