Recept 55***** (1 stem)

Koteletten in mosterdmarinade.

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de marinade: meng de geplette peperbolletjes, het citroensap, de worcestersaus en de graanmosterd goed onder elkaar.
  2. Wrijf het vlees in met de marinade en laat een uur marineren.
  3. Verwijder/schraap de marinade van het vlees, hou de marinade apart.
  4. Verhit 2 el solo in een braadpan en bak de koteletten mooi bruin en gaar.
  5. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Warm de marinade op in het braadvocht van het vlees.
  7. Dressseer de koteletten op warme borden en nappeer ze met de saus, bestrooien met een weinig fleur de sel en gehakte peterselie.
  8. Dien op met aardappel/knolselderpuree.
  9. Aardappel/knolselderpuree: neem een gelijke hoeveelheid bloemige aardappelen en knolselder, schil deze en snij in niet te kleine blokjes, anders gaat er veel smaak verloren.
  10. Kook ze samen gaar in lichtgezouten water.
  11. Giet af en laat even uitdampen op het gedoofde vuur, voeg er een scheutje room en een klontje solo aan toe en pureer met een stamper tot een smeuïge puree, afkruiden met pezo en een weinig nootmuskaat.
  12. Voeg er nu naar eigen smaak geraspte emmentaler aan toe en eventueel nog een scheutje room.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door gerdie_1 op 19 november 2011 om 00u14

En het was hééé lekker. Zelfs mijn dochter van 13 een moeilijke eter vroeg naar meer. Ik heb heb opgediend met puréé van patatjes en savooikool in een ringetje. Succes verzekerd voor moeilijke etertjes.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie