Recept 55***** (3 stemmen)

Kotelet, mosterd-paddestoelensaus, kerstomaatsalade en krieltjes met tuinkruiden

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zet de krieltjes op met een beetje koud water, verkruimel een bouillonblokje erboven en roer het erdoor. Kook de krieltjes in 10-15 minuten gaar. Afgieten en opschudden met de tuinkruiden. Snij ondertussen de paddenstoelen in stukjes.
  2. Bestrooi de koteletten om en om met peper. Verhit 2 el olie in een grote braadpan en bak hierin de koteletten 6 min. langs elke kant. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3 minuten mee. Vlees uit de pan nemen. Voeg de mosterdsaus toe, de pan even schudden, de saus verwarmen en het geheel 2 minuten laten pruttelen.
  3. Halveer in tussentijd de kerstomaatjes en meng ze met de sla en 3 eetlepels olijfolie. Verkruimel er een half bouillonblokje boven. Voeg de suiker en de azijn toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Schep de krieltjes op 4 borden, leg de koteletten ernaast en schep de mosterd-paddenstoelensaus erover. Serveer de salade apart.
Tip

Je kunt de varkenskoteletten vervangen door kalfskoteletten. Als het dikke koteletten zijn, is de baktijd een paar minuutjes langer.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie