Kotelet, mosterd-paddestoelensaus, kerstomaatsalade en krieltjes met tuinkruiden

3 (3)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zet de krieltjes op met een beetje koud water, verkruimel een bouillonblokje erboven en roer het erdoor. Kook de krieltjes in 10-15 minuten gaar. Afgieten en opschudden met de tuinkruiden. Snij ondertussen de paddenstoelen in stukjes.
  2. Bestrooi de koteletten om en om met peper. Verhit 2 el olie in een grote braadpan en bak hierin de koteletten 6 min. langs elke kant. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3 minuten mee. Vlees uit de pan nemen. Voeg de mosterdsaus toe, de pan even schudden, de saus verwarmen en het geheel 2 minuten laten pruttelen.
  3. Halveer in tussentijd de kerstomaatjes en meng ze met de sla en 3 eetlepels olijfolie. Verkruimel er een half bouillonblokje boven. Voeg de suiker en de azijn toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Schep de krieltjes op 4 borden, leg de koteletten ernaast en schep de mosterd-paddenstoelensaus erover. Serveer de salade apart.

Tip

Je kunt de varkenskoteletten vervangen door kalfskoteletten. Als het dikke koteletten zijn, is de baktijd een paar minuutjes langer.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?