400 g panklare (Oosterse of Chinese) roerbakgroenten
3 eetlepels zoetzure gembersaus
1 theelepel sambal
Bereidingswijze
Hak de koriander fijn. Klop het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en peper, het ei en de melk tot een glad beslag. Roer de koriander door het beslag.
Verhit een klontje margarine in een kleine koekenpan (doorsnede ca. 20 cm) en schenk er een achtste deel van het beslag in. Laat het beslag over de panbodem uitvloeien. Bak de pannenkoek op zacht vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Keer de pannenkoek en bak de onderkant in ca. 1 minuut goudbruin. Laat de pannenkoek op een bord glijden. Bak op dezelfde manier nog 7 pannenkoeken. Houd ze warm op een pan met kokend water.
Verhit 25 g boter in een wok of hapjespan. Bak de roerbakgroente al omscheppend ca. 2 minuten. Voeg de zoetzure saus, sambal en een scheutje water toe en laat de groenten in nog ca. 3 minuten beetgaar worden.
Schep op elke pannenkoek wat groenten en rol de pannenkoeken op. Leg op vier borden elk twee pannenkoeken.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?