Ingrediënten voor 4 personen
- 1 witte kool
- 500 gr gemengd gehakt
- 1 oud wit broodje (pistolet)
- 1 el plantaardige olie
- 1 ui
- 2 el peterselie, fijn gehakt
- 2 kleine eieren
- paneermeel
- solo, bakken en braden
- TOMATENSAUS:
- 800 gr rijpe tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 100 ml groentebouillon
- 1 bolletje mozzarella
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Verwijder de buitenste koolbladeren.
- Blancheer de kool 3 minuten in zijn geheel, dan komen de bladeren beter los.
- Snij het onderste stuk van de kool en maak 8 mooie bladeren los.
- Laat het broodje weken in lauw water, knijp goed uit en verkruimel.
- Pel de ui en snipper fijn, bak glazig in 1 el olie.
- Meng het gehakt met de ui, peterselie, het verkruimelde broodje, de eieren en het paneermeel, kruid met pezo.
- Leg telkens 2 koolbladeren op elkaar en verdeel er de vulling over.
- Vouw de zijdelingse lange kanten naar binnen en rol op.
- Zet vast met prikkers of keukentouw.
- Stoom de koolrolletjes in 20 minuten gaar.
- Verhit 2 eetlepels solo in een pan en bak de rolletjes aan alle kanten even aan.
- Pel de tomaten, maak 2 fijne inkepingen op de kop van de tomaten en leg ze 10 tellen in kokend water tot de velletjes loskomen, spoel onmiddellijk in ijskoud water.
- Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukken.
- Pel en snipper de ui en de knoflook, bak glazig in de hete olie.
- Voeg er de tomatenpuree aan toe, laat even meebakken, voeg er nu de tomatenblokjes aan toe, goed mengen, giet er de bouillon bij, laat even sudderen, kruiden met pezo.
- Snij de mozzarella in stukjes.
- Verwijder prikkers of keukentouw van de rolletjes, leg de rolletjes met het braadvocht in een vuurvaste ovenschaal, overgiet met de saus en leg op elk rolletje enkele stukjes mozzarella.
- Zet even onder de grill tot de kaas begint te smelten.
- Dien op met aardappelpuree.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?