Koorolletjes met tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de buitenste koolbladeren.
  2. Blancheer de kool 3 minuten in zijn geheel, dan komen de bladeren beter los.
  3. Snij het onderste stuk van de kool en maak 8 mooie bladeren los.
  4. Laat het broodje weken in lauw water, knijp goed uit en verkruimel.
  5. Pel de ui en snipper fijn, bak glazig in 1 el olie.
  6. Meng het gehakt met de ui, peterselie, het verkruimelde broodje, de eieren en het paneermeel, kruid met pezo.
  7. Leg telkens 2 koolbladeren op elkaar en verdeel er de vulling over.
  8. Vouw de zijdelingse lange kanten naar binnen en rol op.
  9. Zet vast met prikkers of keukentouw.
  10. Stoom de koolrolletjes in 20 minuten gaar.
  11. Verhit 2 eetlepels solo in een pan en bak de rolletjes aan alle kanten even aan.
  12. Pel de tomaten, maak 2 fijne inkepingen op de kop van de tomaten en leg ze 10 tellen in kokend water tot de velletjes loskomen, spoel onmiddellijk in ijskoud water.
  13. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukken.
  14. Pel en snipper de ui en de knoflook, bak glazig in de hete olie.
  15. Voeg er de tomatenpuree aan toe, laat even meebakken, voeg er nu de tomatenblokjes aan toe, goed mengen, giet er de bouillon bij, laat even sudderen, kruiden met pezo.
  16. Snij de mozzarella in stukjes.
  17. Verwijder prikkers of keukentouw van de rolletjes, leg de rolletjes met het braadvocht in een vuurvaste ovenschaal, overgiet met de saus en leg op elk rolletje enkele stukjes mozzarella.
  18. Zet even onder de grill tot de kaas begint te smelten.
  19. Dien op met aardappelpuree.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?