Recept 15* (1 stem)

Koolvisfilet met een knapperig korstje

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Maak eerst de pesto:
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof en laat ze afkoelen.
  4. Pel de knoflook, spoel de basilicumblaadjes.
  5. Doe knoflook, basilicumblaadjes, pijnboompitten en een scheutje olijfolie in een blender en mix grondig.
  6. Doe er geleidelijk aan de rest van de olie bij.
  7. Meng er de Parmezaan onder en kruid af met pezo.
  8. Schil de aardappelen en snij ze in heel dunne schijfjes.
  9. Blancheer de aardappelen 2 tot 3 minuten in gezouten water.
  10. Giet af en laat ze schrikken onder koud water, dep ze goed droog.
  11. Kruid de vis met pezo.
  12. Vet een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg er de vis in.
  13. Verdeel de pesto over de vis.
  14. Leg daar bovenop, dakpansgewijs de aardappelschijfjes, verdeel er ook de olijven over.
  15. Besprenkel met olijfolie en zet de schaal 15 minuten in de warme oven.
  16. Zet nog even onder de grill, tot de aardappelen goudbruin zijn.
  17. Kuis het witloof en snij in reepjes.
  18. Serveer de vis met de aardappelen en olijven op warme borden en garneer met het witloof.
  19. Besprenkel met olijfolie.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie