Recept 05 (0 stemmen)

KOOLVIS MET KAASKORSTJE EN HAMCHIPS

Dit is een recept van

tijd
55 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (ontdooitijd + 20 min.)
  3. - Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  4. - Meng de zachte boter met het paneermeel en de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  5. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
  6. - Schil de halve knolselder en snij in blokjes.
  7. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. Bereiding
  9. (35 min.)
  10. 1 Leg de koolvishaasjes in een ovenschaal en besmeer met het mengsel van parmezaan en paneermeel. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
  11. 2 Leg de tapastomaten (met de takjes) in een ovenschaal. Giet er de olijfolie over en zet 15 à 20 min. in de oven bij de vis.
  12. 3 Leg de sneetjes ham op een vel aluminiumfolie en zet 10 min. in de oven bij de vis.
  13. 4 Kook ondertussen de aardappelen en de blokjes knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Pureer samen met de melk en de mosterd. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  14. 5 Doe de visbouillon in een steelpan en laat tot de helft inkoken. Meng er al kloppend de koude boter onder.
  15. Afwerking
  16. Leg op elk bord 1 koolvishaasje en schik er de krokante hamchips op. Geef er de knolselderpuree bij en een trosje van 4 à 5 tomaten. Lepel er een beetje saus rond.
  17. Tip
  18. U kan de tapastomaten ook in de ovenschaal van de koolvishaasjes leggen en daarin 15 à 20 min. laten garen. Zo hebt u geen extra ovenschaal nodig.

Bron: COLRUYT

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie