Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°.
  2. De Parijse champignons schoonmaken en fijnhakken. De gepelde sjalotjes fijnsnijden. De sjalotjes in wat solo stoven tot ze glazig zijn, de gehakte champignons toevoegen, kruiden met pezo en alles al roerend goed laten doorstoven tot al het vocht is verdampt.
  3. Het champignon-sjalotmengsel verdelen over vier individuele, ovenvaste schaaltjes en bestrooien met wat gemalen kaas.
  4. De visblokjes gedurende 3 minuten pocheren in de visfumet, ze met een schuimspaan uit de pan halen en verdelen over de schaaltjes.
  5. De 20 gr solo smelten en de 20 gr bloem eronder mengen, 1,5 dl pocheervocht en 1,5 dl room toevoegen, tot de helft inkoken en over de visblokjes gieten.
  6. De shii-takes, de hoornen des overvloeds en de cantharellen met een borsteltje schoonmaken en ze onversneden in een koekenpan bakken in hete solo, kruiden met pezo. De paddestoelen in het midden op de vis schikken en alles bestrooien met de rest van de gemalen kaas.
  7. De schaaltjes ongeveer vijf minuten in een voorverwarmde oven zetten (de kaas moet goed doorsmelten, maar mag niet gratineren).
  8. Dit gerecht kunt u ook maken met, kabeljauw, tongschar, pollak, poon, knorhaan, zeewolf...

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?