Koolsoep met wortel en prei

Zo’n goed gevulde koolsoep kun je altijd wel op tafel zetten. Lekker als lunch of met een paar sneden donker brood als maaltijdsoep.

0 (0)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Schil de worteltjes met een dunschiller en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de kool in dunne repen.
  2. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de groenten al omscheppend 5 minuten.
  3. Voeg de Knorr Vloeibare Bouillon Groenten, 750 ml water en de kurkuma toe en breng alles aan de kook.
  4. Laat de soep met de deksel op de pan nog 30 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Breng de koolsoep op smaak met versgemalen peper.

Tip

Bestrooi de koolsoep met fijngehakte platte peterselie en een snufje chilipoeder en serveer met donker brood.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?