Recept 05 (0 stemmen)

Koolroulladen op zijn Duits

Dit is een recept van

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Trek de buitenste bladeren van de savooikool. Neem per roullade 3 à 4 bladeren, afhankelijk van de grootte.
  2. Blancheer de bladeren in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken en afkoelen.
  3. Bereid ondertussen het gehakt. Meng het met ei en paneermeel. Verdeel het in 4 porties. Vorm er balletjes van.
  4. Neem een koolblad en wikkel het om het gehakt. Draai het pakketje een kwartslag en wikkel er nog een blad omheen. Wikkel er eventueel nog een derde blad omheen. Bind de âkketjes dicht met een eindje keukentouw (of katoengaren).
  5. Stoof de pakketten kort aan in boter in een kookpot. Giet er daarna water overheen tot ze net onder staan. Voeg het bouillonblokje toe. Doe het deksel op de pt, breg aan de kook en laat dan op een laag vuur 15 minuten sudderen.
  6. Haal de koolroulladen uit de pot en zet ze even opzij. Los het zakje sauspoeder op in het kookvocht en laat de saus koken tot ze indikt. Leg de roulladen terug in de pot en laat nog 5 minuutjes sudderen.
  7. Serveer met gekookte aardappelen. Wil je het nog Duitser, serveer ze dan met Klosse ;-) Ik reken 2 kleine roulladen per persoon
Tip

Ik maak dit meestal met savooikool. Maar het kan met elke koolsoort, zelfs rode en Chinese.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie