Koninginnenhapje (eenvoudig)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak eerst een roux (rest kan je 1 à 2 weken bewaren): smelt 2 eetlepels solo in een steelpannetje en voeg al roerend 3 eetlepels bloem toe, blijf roeren tot een homogene massa, wel niet laten bruinen, laat afkoelen.
  2. Snij de kipfilets in blokjes en kruid ze met pezo.
  3. Laat de champignons uitlekken.
  4. Verhit 1 à 2 eetlepels solo in een kookpot en bak hier de blokjes kip in aan, moeten niet bruin zijn.
  5. Voeg de bouillon toe en laat een 12 tal minuten sudderen/garen.
  6. Warm de oven voor op 160° en verwarm hierin de bladerdeegbakjes.
  7. Meng al roerend wat koude brokkelige roux door de saus/kipblokjes en laat inkoken tot sausdikte.
  8. Voeg nu de uitgelekte champignons en wat room naar eigen smaak toe, laat even opwarmen, afkruiden met pezo.
  9. Neem van het vuur af en roer er de eidooier door.
  10. Snij de bladerbakjes open en vul deze rijkelijk met de vol-au-vent, leg er de dekseltjes terug op en bestrooi met gehakte peterselie en dien op met frietjes en mayonaise.
  11. Tip: zelfgemaakte balletjes of reeds klaargemaakte balletjes uit het warenhuis, samen met de champignons toevoegen, maken dit gerecht nog lekkerder.
  12. U kan de roux ook weglaten en de kip na het bakken bestrooien met bloem, even laten meebakken om de bloemsmaak te verwijderen en dan de bouillon toevoegen.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door Solo op 17 januari 2013 om 10u37

Goede keuze, niknak! We zijn zeker dat dit recept zal lukken. Wedden dat je je vol-au-vent voortaan altijd zelf wilt maken? :-) Succes! Het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?