Recept 55***** (6 stemmen)

Konijnenbout met spinaziepatatjes en een saus van bier en perenstroop

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Konijn recept van Solo Open Kitchen

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Neem de konijnenbouten uit de koelkast en dep ze droog. Zet ze aan de kant.
  2. Breng een pan water aan de kook met zout naar smaak. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar. Controleer met een vork of ze gaar zijn en giet vervolgens af. Zet de aardappelen opzij.
  3. Verwarm de melk en voeg 25 g Solo toe. Kruid met peper en zout. Laat de melk niet koken. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper. Doe de aardappelen en de spinazie bij de melk. Door de warmte wordt de spinazie meteen gaar. Laat 10 minuten pruttelen op het vuur.
  4. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kruid de konijn met peper en zout. Bestuif de konijn dun met een bloem.
  5. Smelt 30 g Solo in de pan en voeg de gekruide konijnenbouten en 2 takjes tijm, de laurier en 1 takje rozemarijn toe. Bak de konijn aan beide zijden 2 minuten aan. Voeg eventueel nog wat Solo toe.
  6. Doe een klontje Solo in de ovenschotel en laat smelten in de oven. Leg de konijnenbouten en de kruiden in de ovenschotel en voeg nog 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad en 1 takje tijm toe. Zet 25 minuten in de oven, keer de konijn halverwege te bereidingstijd.
  7. Snijd de ui in grove stukken. Fruit de ui met de spekblokjes aan in dezelfde pan van het konijn. Blus ze vervolgens met een scheutje water en het bier af en laat alles 5 minuten inkoken.
  8. Voeg de perenstroop toe en laat nog 2 minuten inkoken. Haal de konijnenbouten uit de oven en dresseer alles op de borden. Garneer eventueel met een takje rozemarijn. Serveer de konijnenbout met spinaziepatatjes en een saus van bier en perenstroop direct.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door carofred op 17 november 2017 om 17u32

ik eet geen dieren maar als ik het vlees vervang door tofu is dat best lekker :)

Gepost door Solo op 22 november 2017 om 15u32

Dat is inderdaad een goede vegetarische tip, Carofred!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie