Recept 55***** (2 stemmen)

Konijn op z'n Limburgs

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Leg de konijnenbouten in een schaal. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de rodewijnazijn en het bier toe.
  2. Voeg net zo veel water toe dat het vlees helemaal onderstaat. Zet afgedekt in de koelkast en laat 24 uur marineren.
  3. Laat het konijn in 30 min. op kamertemperatuur komen.
  4. Neem uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  5. Bestrooi royaal met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 3 min. rondom bruin.
  6. Voeg dan de marinade toe en breng het aan de kook.
  7. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg samen met de ontbijtkoek en de appelstroop toe aan het vlees.
  8. Laat met de deksel op de pan op de kleinste pit 2 uur zachtjes stoven.
  9. Je kunt dit gerecht heel goed daags van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm zachtjes op voor gebruik.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door nadie op 25 oktober 2014 om 09u07

Wat serveer je bij het konijn ? Puree ?

Gepost door Love to Cook op 25 oktober 2014 om 16u12

Hallo nadie Puree is uitstekend , daar kan de saus lekker overheen. Als groente maakt gestoofde rode kool met appeltjes het helemaal af.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie