Ingrediënten voor 4 personen
- 4 konijnen achterbouten
- 3 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 150 ml rode wijnazijn
- 1 flesje bokbier
- 75 gr boter
- 3 flinke uien in ringen
- 6 plakjes ontbijtkoek
- 4 el rinse appelstroop
Bereidingswijze
- Leg de konijnenbouten in een schaal. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de rodewijnazijn en het bier toe.
- Voeg net zo veel water toe dat het vlees helemaal onderstaat. Zet afgedekt in de koelkast en laat 24 uur marineren.
- Laat het konijn in 30 min. op kamertemperatuur komen.
- Neem uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
- Bestrooi royaal met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 3 min. rondom bruin.
- Voeg dan de marinade toe en breng het aan de kook.
- Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg samen met de ontbijtkoek en de appelstroop toe aan het vlees.
- Laat met de deksel op de pan op de kleinste pit 2 uur zachtjes stoven.
- Je kunt dit gerecht heel goed daags van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm zachtjes op voor gebruik.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door nadie op 25 oktober 2014 om 11u07
Wat serveer je bij het konijn ? Puree ?
Gepost door Love to Cook op 25 oktober 2014 om 18u12
Hallo nadie Puree is uitstekend , daar kan de saus lekker overheen. Als groente maakt gestoofde rode kool met appeltjes het helemaal af.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?