Recept 55***** (3 stemmen)

konijn met spekjes en wijn

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Wild

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De spekblokjes bakken in wat olie en
  2. Daarna de uien laten meebakken.Dan de look bijvoegen en de in stukken
  3. gesneden tomaten bijvoegen,daarna de tomatenblokjes en de mosterd.
  4. Wat later de wijn bijvoegen,peper en zout, tijm en laurier.Eventueel
  5. wat water bijvoegen indien nodig.3/4 uur laten sudderen , dan zeer fijn
  6. mixen(tijm en laurier verwijderen)
  7. Het konijn snijden en inwrijven met peper en zout.
  8. Bakken in hete boter(geen olie want dat spettert)en overgieten met de
  9. cognac (opgepast ,wasemkap afzetten)
  10. Het konijn in de saus doen en 1 uur laten sudderen.De champignons
  11. proper maken,in schijfjes snijden en aanbakken in wat olie tot ze hun
  12. vocht afgeven.De laatste 5 minuten.bij het konijn voegen(zonder het
  13. vocht)
  14. De saus binden en opdienen.
  15. Lekker met witte selder en vers gekookte aardappelen..

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie