Konijn met pruimen

13 (13)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit een eetlepel Solo in een kookpot en kleur de konijnenbouten rondom aan. Kruid met zout en peper. Voeg de ui toe en laat kort meestoven, strijk de bouten in met de mosterd en overgiet met het bier.
  2. Voeg het bouillonblokje toe en zet het deksel op de pan, laat een uur stoven en voeg dan de pruimen toe, laat opnieuw een half uur stoven.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in plakjes. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en bak leg de partjes appel erin. Bestrooi met de suiker en laat karameliseren.
  4. Schep de appeltjes uit de pan en giet de jus uit de pan door een zeefje. Bind de jus op het vuur met wat maïzena en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schik de konijnenbouten op warme borden, lepel er de jus met de pruimen over, garneer met de appeltjes en serveer met gekookte of gebakken aardappelen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door reneverheyen op 06 november 2011 om 15u09

winterkost! konijn met pruimen en gestoofde appeltjes, vergezeld van knolselderpuree. Vooraf een chorizo-brocollisoep met de overschot van de chorizo van het feest, volgens reecpt van de Stef!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?