Recept 05 (0 stemmen)

komkommersoepje

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. -Was , schil en snijd de komkommer in de lengte door.
  2. -Schraap er de pitjes uit met een lepel en verdeel de komkommer in kleine stukken.Hou enkele stukjes over om als garnituur te gebruiken.
  3. -Kuis en snijd de ui.
  4. -Laat de vetstof smelten in een vrij grote soeppot en fruit de ui hierin. Het vuur niet te hard zetten! Te snel = de soep kleurt bruin door de ui
  5. -Bestrooi de gefruitte uit met kerriepoeder en selderijzout
  6. -Voeg de gesneden komkommer toe en laat zachtjes stoven voor ongeveer 5 minuutjes.
  7. -Voeg het water en bouillionblokjes toe en laat verder gaar koken ongever 10 min.
  8. -Mix de soep fijn en kruid ze met peper en zout naar eigen smaak.
  9. -Dien de soep op in warme kommetjes en doe er de stukjes rauwe komkommer erbij en garneer met fijngehakte peterselie en eventueel broodstengels in een glaasje op tafel.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?