Komkommersoep

Ah, je wist niet dat je van komkommer ook soep kan maken? Neem dit recept erbij en serveer deze zomerse komkommersoep eens als lunch of voorgerecht. Lekker!

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Was de groenten. Hou 1 komkommer apart. Snij de rest van de komkommers(met schil),prei(met groen) en uien in stukken. Stoof de groenten aan met de olijfolie gedurende 10 min. Snij de laatste komkommer in een fijne brunoise (dobbelsteentjes) en hou apart. Voeg de bouillon toe aan de gestoofde groenten en kook de groenten gaar. Mix de soep glad en zeef. Breng de soep terug naar het kookpunt en voeg de brunoise van komkommer toe. Doof het vuur. (de brunoise zal garen maar blijft krokant,beetgaar) Serveer warm of koud. De warme soep afwerken met een etl. crème fraîche en bieslook snippers met enkele draaitjes van de pepermolen. Kan als hapje geserveerd worden. afwerking blijft hetzelfde,bieslook kan eventueel vervangen worden door een stengel platte peterselie. www.chaudfroidcatering.be

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door marleendc op 18 oktober 2010 om 20u09

heel lekker maar heb er look aan toegevoegd

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?