Kokossoep met scampi's

3 (3)
25 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de scampi's, maar laat het staartje zitten. Snij met de punt van een scherp mesje de rugkant in en verwijder het darmkanaal.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open en haal er het merg uit.
  3. Verwarm de kokosmelk met de bouillon. Doe er de vanille en de currypasta bij en roer goed.
  4. Spoel de peultjes en snij ze in reepjes. Halveer de maïskolfjes in de lengte. Laat de groenten 2 minuten koken in de kokosbouillon.
  5. Halveer het chilipepertje in de lengte. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in reepjes. Doe ze bij de soep.
  6. Voeg er de scampi's aan toe en laat ze in ongeveer 4 minuten gaar worden. Controleer de smaak en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
  7. Verdeel de soep over voorverwarmde kommetjes of borden en werk af met wat blaadjes koreander.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Offday op 05 januari 2013 om 09u39

Gezien het feit dat het kokossoep is, zou ik, perssonlijk, de vanillestok weglaten. Ook de mais vind ik er niet echt bij passen. Voor de rest lekker!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?