Recept 05 (0 stemmen)

Kokosrochers (Jeroen Meus)

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Nieuwjaar

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breek de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers. De dooiers bewaar je voor een andere bereiding.
  2. Weeg de nodige suiker en doe dit samen let de eiwitten in een kookpot.
  3. Zet de pot op een zacht vuur en blijf roeren met de garde tot de suiker in het eiwit opgelost is. Laat dit schuimig mengsel zeker niet koken. (max. 60°C) Zet de pot nadien weg van het vuur.
  4. Weeg de juiste hoeveelheid geraspte kokosnoot en giet dit bij het mengsel van suiker en eiwitten.
  5. Meng alles met de garde tot een egaal beslag.
  6. Snij de vanillestok overlangs en schraap er met de een mespunt de zaadjes uit. Meng de zaadjes onder het kokosbeslag.
  7. TIP: Bewoar de peulen van de vanillestok in een pot met suiker. Na verloop van tijd zal de suiker veranderen in heerlijke zelfgemaakte vanillesuiker.
  8. Rasp de gele schil van de citroen in het beslag. (Het witte deel van de schil gebruik je best niet.) De zeste zal een frisse smaak afgeven.
  9. Roer de zeste doorheen het beslag.
  10. Als je de rochers wil bakken, verwarm de oven dan voor op 180°C.
  11. Leg een vel bakpapier (of een siliconenmatje) op de bakplaat. Schep met een soeplepel rotsjes van ongeveer 4 cm diameter op een bakplaat.Maak er puntige hoopjes beslag van.
  12. Bak de kleine ‘rochers’ of kokosrotsjes 10 minuten in de oven van 180°C.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie