Kokoskoekjes

15 (15)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Voeg in een kom de zachte Solo, de suiker en het ei samen en meng ze met de klopper. Voeg ook de geraspte kokos toe en roer verder. Zeef de bloem op het beslag, voeg het bakpoeder toe en roer met een houten lepel tot je een gladde massa krijgt.
  3. Kneed het deeg goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een pingpongbal en leg ze op de bakplaat. Laat minstens 4 cm vrij tussen elk bolletje, want het deeg zet nog uit tijdens het bakken. Duw de balletjes lichtjes plat met de achterkant van een lepel.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes gedurende 20 minuten. Laat de kokoskoekjes afkoelen op een rooster.

Tip

Bestuif de koekjes net voor het serveren lichtjes met poedersuiker voor een mooi effect.

Advertentie

Reacties (11)

Gepost door Sophie Van op 15 maart 2015 om 15u48

Ik heb ze net gemaakt maar het bleven bolletjes . Zal de volgende keer minder lang bakken

Gepost door Solo op 24 maart 2015 om 15u22

Hoi Sophie, heb je zeker bakpoeder gebruikt in je deeg? Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?