Recept 45**** (30 stemmen)

Kokoskip met gebakken rijst

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Rijst recepten

tijd
35 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar. Reinig de boontjes en kook ze al dente.
  2. Stoof de gereinigde en gesnipperde sjalotjes in Solo. Giet er de kokosmelk en bouillon op.
  3. Laat dat samen met het gekneusde citroenblaadjes, de fijngesneden gember en het currypoeder even opkoken.
  4. Verdeel de kip in stukken en verwijder de losgekomen beentjes.
  5. Laat de stukken kip opwarmen in de saus, samen met de in stukjes gesneden boontjes.
  6. Verhit een wok en laat en doe er wat Solo Vloeibaar in.
  7. Doe de gekookte rijst in de wok, doe er de losgeklopte eieren bij en roer alles om tot de rijst voldoende warm is.
  8. Breng de rijst indien nodig op smaak met peper en zout. Warm op het einde de erwtjes mee op.
  9. Serveer de gebakken rijst met de kip.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door Serge GSA op 02 mei 2017 om 17u29

In de plaats van citroenblaadjes heb ik citroengras gebruikt, top !!!

Gepost door Solo op 05 mei 2017 om 09u51

Dag Serge GSA, wat een goed idee! Fijn dat het gesmaakt heeft! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie