Kokoskip met gebakken rijst
Maak deze kip met kokos en gebakken rijst als je snel een eenvoudig gerecht in elkaar wil flansen. Lekker voor een doordeweekse avond!
35 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 g prinsessenboontjes
- 2 sjalotjes
-
- 2 dl krachtige kippenfond
- 1 koffielepel madras curry
- zout
- 1 kopje erwtjes
- 4 dl kokosmelk
- 1 gebakken kip
- 2 eieren
- peper
- 4 kopjes rijst
- 2 citroenblaadjes
- 5 cm verse gember
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar. Reinig de boontjes en kook ze al dente.
- Stoof de gereinigde en gesnipperde sjalotjes in Solo. Giet er de kokosmelk en bouillon op.
- Laat dat samen met het gekneusde citroenblaadjes, de fijngesneden gember en het currypoeder even opkoken.
- Verdeel de kip in stukken en verwijder de losgekomen beentjes.
- Laat de stukken kip opwarmen in de saus, samen met de in stukjes gesneden boontjes.
- Verhit een wok en laat en doe er wat Solo Vloeibaar in.
- Doe de gekookte rijst in de wok, doe er de losgeklopte eieren bij en roer alles om tot de rijst voldoende warm is.
- Breng de rijst indien nodig op smaak met peper en zout. Warm op het einde de erwtjes mee op.
- Serveer de gebakken rijst met de kip.
Tip
Zet de kip volledig onder in de kokos en laat het zachtjes pruttelen, net onder het kookpunt: zo wordt het vlees goed gaar en sappig.
Andere Solo-leden over dit recept (10)
Gepost door Serge GSA op 02 mei 2017 om 21u29
In de plaats van citroenblaadjes heb ik citroengras gebruikt, top !!!
Gepost door Solo op 05 mei 2017 om 13u51
Dag Serge GSA, wat een goed idee! Fijn dat het gesmaakt heeft! Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?