Recept 55***** (5 stemmen)

Kokos-pannenkoekentaart met banaan en chocoladesaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng de kokosmelk met de eieren en de bloem. Meng alles goed en giet het mengsel door een zeef zodat er geen klonters meer inzitten. Meng er de geraspte kokos onder.
  2. Bak nu de pannenkoeken in een beetje Solo.
  3. Pel de bananen en snij ze in schijfjes. Beleg een afgekoelde pannenkoek met schijfjes banaan. Bedek deze pannenkoek met banaan met een andere pannenkoek, beleg die weer met banaan, dek af, enzovoort zodat je een heuse taart krijgt.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie met 2 eetlepels Solo en overgiet de taart met de chocoladesaus.
  5. Laat de taart goed afkoelen in de koelkast vooraleer je hem serveert.
Tip

Maak deze taart idealiter een dagje op voorhand. Hoe langer hij in de koelkast staat, hoe steviger hij zal worden en dus makkelijker te snijden en serveren.

Let op: deze taart is een caloriebommetje! Heb je het liever wat lichter? Gebruik dan slechts een kwart liter kokosmelk en kwart liter gewone melk of water, en gebruik wat minder geraspte kokos en chocolade.

In plaats van banaan kan je ook altijd kiezen voor stukjes peer of appel. Voor de saus verkies ik zwarte chocolade, maar probeer gerust ook eens met witte!

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door geohuyb op 14 mei 2015 om 16u05

ga ik zeker ook eens maken!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie