Koffiecake

8 (8)
60 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Doe de Solo, de suiker, het bakpoeder en de oploskoffie in een kom en meng met de mixer. Voeg nu een voor een de eieren toe en klop alles tot een luchtig, homogeen beslag.
  3. Zeef de bloem bovenop dit beslag en spatel hem er voorzichtig onder.
  4. Bestrijk een rechthoekige cakevorm met wat Solo vloeibaar en giet het beslag erin.
  5. Schuif de cake in de oven en bak hem gaar in ongeveer 45 minuten.
  6. Ontvorm de cake en laat hem afkoelen op een rooster.

Tip

Controleren of je cake al gaar genoeg is? Steek tegen het einde van de baktijd een houten satéprikker in het deeg en trek hem er weer uit. Kleeft er geen deeg meer aan, dan is je cake perfect gebakken!

Advertentie

Reacties (10)

Gepost door Annickhardy op 17 november 2017 om 20u59

We hebben de goude Nescafé gebruikt, maar 80 g is wel heel veel. Het is toch de poeder die er in moet?

Gepost door Solo op 22 november 2017 om 15u32

Dag Annick. Het is inderdaad de oploskoffie die moet toegevoegd worden. De hoeveelheid hangt een beetje af van je persoonlijke voorkeur. 3 à 4 eetlepels lijkt ons zeker ook al voldoende. Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?