use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Koffiecake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Koffiecake

Koffiecake

Vrienden op de koffieklets? Trakteer ze op jouw zelfgebakken koffiecake. Deze quatrequart is heel eenvoudig en klaar in amper een uurtje. Oven aan en gáán!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 ml Solo Vloeibaar
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 pakje bakpoeder
  • 80 g oploskoffie
  • 4 eieren
  • 200 g bloem

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Doe de Solo, de suiker, het bakpoeder en de oploskoffie in een kom en meng met de mixer. Voeg nu een voor een de eieren toe en klop alles tot een luchtig, homogeen beslag.
  3. Zeef de bloem bovenop dit beslag en spatel hem er voorzichtig onder.
  4. Bestrijk een rechthoekige cakevorm met wat Solo vloeibaar en giet het beslag erin.
  5. Schuif de cake in de oven en bak hem gaar in ongeveer 45 minuten.
  6. Ontvorm de cake en laat hem afkoelen op een rooster.
Controleren of je cake al gaar genoeg is? Steek tegen het einde van de baktijd een houten satéprikker in het deeg en trek hem er weer uit. Kleeft er geen deeg meer aan, dan is je cake perfect gebakken!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.