Recept 55***** (1 stem)

Koffiebrownie met chocoladeijs en gepimpte popcorn

Dit is een recept van

tijd
0 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereiding Koffie-Chocoladebrownie
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Klop ondertussen de suiker met de eieren op tot een schuimig mengsel. Voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder en de koffie toe en meng heel goed. Als laatste voeg je de gesmolten chocolade toe. Meng alles nog eens goed met de garde en giet het mengsel dan in een ingevette taartvorm. Zet de brownie 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test erna voor de zekerheid of hij wel gaar is door erin te prikken. Laat de brownie volledig afkoelen en werk af met wat bloemsuiker.
  3. Bereiding Popcorn met ahornsiroop en pecannoten
  4. Pof de maïskorrels tot popcorn. Ik doe dit gewoon door de korrels in een glazen kom te doen, de kom af te dekken en dan de microgolfoven in voor een paar minuutjes (of totdat je amper nog iets hoort ploffen). Verwijder de overblijvende maïskorrels en zet de popcorn apart. Rooster pecannoten op het vuur en snijd ze hierna in grove stukken. Verhit de ahornsiroop, boter en bruine suiker op het vuur en blijf roeren totdat het wat stroperig wordt. Doe de popcorn en de pecannoten in een grote kom en voeg de siroop toe. Meng alles heel goed. Doe het geheel in een ovenschaal en zet nog ongeveer 10 minuten op 180°C in de oven.
  5. Laat het geheel afkoelen en je bent klaar om van een heel lekkere popcorn te genieten. Filmpje op play en genieten maar!
  6. Het enige dat je nog rest op het moment zelf, is een vierkantje van de brownie afsnijden, daar een bol chocoladeijs op drukken en dan royaal de popcorn erover strooien.

Bron: https://ascookedbyginger.com/2016/10/30/koffiebrownie-met-chocoladeijs-en-gepimpte-popcorn/

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie