Koekjes voor bij de koffie.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 gr zachte boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr chocolade
  • 65 gr suiker
  • 250 gezeefde bloem
  • snuifje zout
  • 1 ei
  • 50 gr bloemsuiker
  • voeidingkleurstof
  • eetlepel disco bolletjes

Bereidingswijze

  1. Roer de boter tot een zachte crème. Meng de suiker en de vanillesuiker bij de boter. .
  2. Zeef de bloem met het snuifje zout.. Breek het ei erbij. Smelt de chocolade en voeg deze ook toe bij het mengsel.
  3. Meng alles kort. Kneed het het deeg niet, maar zorg ervoor dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie en bewaar het een halfuur in de koelkast. Verwarm de over op 180 graden.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit.. Snij kleine stukjes en maak kleine bolletjes . Leg de bolletjes op bakpapier op een bakplaat.
  6. Bak 10 min in de oven. tot de koekjes goudgeel zijn.
  7. Haal de koekjes uit de oven en laat even afkoelen.
  8. Voor de topping meng de bloemsuiker met een beetje water en voedingskleurstof naar keuze. Dop de koekjes één voor één in het glazuur.
  9. Strooi vervolgens de discoballetjes over de koekjes.
  10. Eet smakelijk !

Tip

Gebruik spuitzakjes om het glazuur mooier te dresseren op de koekjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?