koeien cupcake's

Ingrediënten voor 6 personen

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren
  • witte fondant
  • zwarte fondant
  • roze fondant

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later dan makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is ook makkelijker om de vormpjes te vullen met het beslag. Meestal gaan er 12 cupcakes in een cupcake bakblikHaal de boter en eieren tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Snij de boter in kleine blokjes.
  2. Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik.Zet ook het volgende klaar: 1 grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.Methode:Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is. Dit betekent dat je de boter tijdig uit de koelkast haalt, zodat de boter lekker zacht is voor gebruik. Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar heen, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat. Voeg de suiker niet in 1 keer toe aan de boter, maar doe het beetje bij beetje. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Let op: ook de eieren haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens twee minuten alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.Pak je cupcake bakblik erbij waarin je de papieren bakvormpjes eerder al in hebt gedaan. Het vullen gaat nu heel makkelijk.
  3. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan garneren.Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Mocht je een magnetron gebruiken met oven functie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Je kunt het beste de ovendeur tussentijds niet openen, anders zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen.Als je de cupcakes uit de oven hebt gehaald laat je ze in het cupcake bakblik afkoelen op een koel rooster. Zijn je cupcakes onverhoopt toch iets boller dan de bedoeling is, leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een (brood)plankje op het cupcake bakblik. Na ongeveer 1 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu platgedrukt. Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik. De papieren bakvormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zittenversieren van de cupcake's maak met een appelboor een gaatje in de cupcake
  4. dit kan je dan vullen met confituur of botercreme
  5. strijk de vulling glad
  6. rol wat witte fondant uit rol het niet te dun uit
  7. anders schijnt de vulling er door heen
  8. steek 12 rondjes uit ter grote van het cupcake
  9. bekleed de cupcake's met de rondjes witte fondant.rol de roze fondant dunnetjes uit
  10. en steek er 12 kleine rondjes uit
  11. rol daarna de rondjes uit tot het kleine ovaaltjes zijn
  12. deze dienen als neusplak de neusjes/ovaaltjes op de witte ronde beklede cupcake'srol daarna van zwarte en witte fondant kleine sliertjes
  13. het zwarte moet ongeveer de helft dunner zijn als de wittesnij van de zwarte en witte 24 kleine vierkantjes
  14. rol je daarna tot kleine bolletjes
  15. en duw ze plat tot een klein ovaaltjede witte fondant dunner dan de zwarte
  16. dit worden de oogjes
  17. duw de zwarte ovaaltjes op de witte druk dit goed samensnij daarna van het zwart sliertje kleine stukjes
  18. dit worden de neusgaatjes
  19. rol ze tot een heel klein balletjeplak de oogjes en de neusgaten op de cupcakesrol daarna de zwarte en roze fondant heel dun uit
  20. leg daarna het zwarte fondant op het roze fondant
  21. rol dit goed samen
  22. en steek daarna kleine druppelvormen uit 24 stuksKnijp het puntje van het druppel samen om het oortje te vormensnij 24 kleine stukjes van het wit sliertje dat je voor de oogjes gebruikte
  23. rol daarna 1 van de 2 kanten tot een puntje en buig ze een beetje om
  24. dit zijn de horentjes
  25. plak de oortjes en de horentjes op de cupcakeshierna kan je het cupcake verder versieren
  26. denk aan mondje , vlekken, oormerken, bloementjes

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door mariecola op 06 augustus 2014 om 17u57

het is makkelijk en mooi en speciaal

Hoeveel sterren geef jij dit recept?