Ingrediënten voor 4 personen
- 8 knorhaanfilets (=rode poon = roodbaars) van 60 gr./stuk
- boter
- 1 eetlepel gehakte sjalot
- 2 dl rode wijn
- 1/2 dl rode porto
- 1 teentje look
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 eetlepel gehakte dragon
- 4 peterselie bloempjes
- 4 sneden toastbrood
- citroen
- peper & zout
Bereidingswijze
- Verwijder indien nodig de kleine graatjes van de knorhaanfilets met een pincet
- Was de filets en dep ze droog
- Kruid de filets met peper en zout
- Verwarm een flink stuk boter in een vuurvaste schotel
- Schik er de knorhaanfilets (met vel onderaan) in de ovenschotel
- Lepel er wat gesmolten boter over
- Stoof de fijngesneden sjalot zacht in een stukje boter
- Blus met de rode wijn en de rode porto
- Voeg de fijngesneden look, de tijm en de laurier to
- Kruid met peper
- Breng aan de kook en laat bijna volledig inkoken.
- Verwijder de tijm en de laurier
- Plaats de schotel met de vis in een voorverwarmde overn van 175°C
- Laat de visfilets gedurende 10 min. gaar worden (ze mogen niet uiteen vallen!)
- Lepel er af en toe wat boter uit de schotel over
- Plaats de pan met de saus op een klein vuurtje
- Roer 150 gram boter in stukjes beetje bij beetje door de ingekookte saus
- Verder op smaak brengen met de fijngehakte peterselie, de fijngehakte dragon en wat zout
- Laat de saus zeker niet meer inkoken
- Verdeel de saus over 4 warme borden
- Haal de vis uit de schotel en leg hem op keukenpapier om te ontvetten
- Schik de knorhaanfilets op de saus
- Garneer met stukjes peterselie en een schijfje citroen
- Serveer met warme toast
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?