Altijd weten wat je gaat eten?
Knorhaanfilet in rodewijnboter
Bereidingswijze
- Verwijder indien nodig de kleine graatjes van de knorhaanfilets met een pincet
- Was de filets en dep ze droog
- Kruid de filets met peper en zout
- Verwarm een flink stuk boter in een vuurvaste schotel
- Schik er de knorhaanfilets (met vel onderaan) in de ovenschotel
- Lepel er wat gesmolten boter over
- Stoof de fijngesneden sjalot zacht in een stukje boter
- Blus met de rode wijn en de rode porto
- Voeg de fijngesneden look, de tijm en de laurier to
- Kruid met peper
- Breng aan de kook en laat bijna volledig inkoken.
- Verwijder de tijm en de laurier
- Plaats de schotel met de vis in een voorverwarmde overn van 175°C
- Laat de visfilets gedurende 10 min. gaar worden (ze mogen niet uiteen vallen!)
- Lepel er af en toe wat boter uit de schotel over
- Plaats de pan met de saus op een klein vuurtje
- Roer 150 gram boter in stukjes beetje bij beetje door de ingekookte saus
- Verder op smaak brengen met de fijngehakte peterselie, de fijngehakte dragon en wat zout
- Laat de saus zeker niet meer inkoken
- Verdeel de saus over 4 warme borden
- Haal de vis uit de schotel en leg hem op keukenpapier om te ontvetten
- Schik de knorhaanfilets op de saus
- Garneer met stukjes peterselie en een schijfje citroen
- Serveer met warme toast
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?