Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g knolselder
- 3 stronken witloof
- 150 g grijze garnalen
- 4 plakjes gerookte zalm (facultatief)
- 1 handvol gegrilde hazelnoten
- hazelnootolie, olijfolie
- zwarte peper en zout
Bereidingswijze
- Schil de knolselder, snijd in plakken van 1 cm en vervolgens in blokjes van 1 cm. Stoof ze al roerend gaar in olijfolie.
- Snijd ondertussen het witloof in reepjes en voeg bij de gare knolselder. Stoof verder tot het witloof geslonken is. Kruid met peper en zout.
- Schep op de borden en verdeel er de gerookte zalmreepjes (eventueel), de garnalen en de hazelnoten over. Werk af met wat hazelnootolie.
Tip
In het origineel recept is de gerookte zalm niet voorzien. Maar als die toeval nog in de frigo ligt, kan het er best bij. De gegrilde hazelnoten kan je ook lichtjes malen (eet makkelijker).
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?