Recept 45**** (2 stemmen)

Knolselder-appelcompote met gehaktballetjes en frietjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
0 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de bintjes en snij in 8 partjes. Spoel deze “frietjes” in koud water en droog ze goed in een handdoek. Frituur ze daarna gedurende 4 minuten voor op 140°. Bak ze net voor het serveren een tweede keer, in zo’n 4 à 5 minuten, goudbruin op 170°.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Doe hetzelfde met de knolselder. Verhit twee eetlepels Solo. Stoof nu de appels samen met de knolselder op een zacht vuurtje, afgedekt met een deksel in circa 20 minuten gaar.
  3. Pel en snipper de sjalot en meng met het gehakt, een ei, peper en zout. Maak er kleine balletjes van en bak ze op een hoog vuur in twee eetlepels Solo krokant en goudbruin. Laat vervolgens op een zacht vuurtje en onder een deksel zo’n 10 minuten van binnenuit garen.
  4. Serveer de balletjes samen met de compote en de versgebakken frieten.
Tip

Tips van Jeroen

Voeg eventueel een beetje kaneel bij de compote.

Dit gerecht is ideaal om je kinderen knolselder te leren eten. Probeer er een volgende keer ook eens knolselderpuree (in plaats van frieten) bij te serveren.

Uiteraard zal dit gerecht even lekker smaken als je kiest voor kant-en-klare frietjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie