Recept 05 (0 stemmen)

Knoflooksoep met paddestoelen

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 2 bolletjes knoflook
  3. 2 takjes verse tijm
  4. 250 g champignons
  5. 30 g boter
  6. 4 eetlepels bloem
  7. 1/2 l kippenbouillon
  8. 1/2 l melk
  9. 1 1/2 dl room
  10. zout
  11. versgemalen peper
  12. 2 eetlepels gehakte peterselie
  13. Bereiding:
  14. Maak de teentjes knoflook van de bolletjes los en blancheer ze 1 à 2 minuten in kokend water. Laat ze in een zeef uitlekken en pel ze. Snij de champignons in plakjes, hou er vier à 5 achter voor garnering. Smelt de boter in een koekenpan en smoor de champignons ± 5 minuten zachtjes (zweten) in de boter. Haal ze uit de pan en hou ze apart.
  15. Smoor de teentjes knoflook en de tijm in het achtergebleven vocht - met het deksel op de pan - in 10 tot 15 minuten zacht en gaar. Roer er de bloem door en blijf roeren tot de bloem geheel is opgenomen.
  16. Schenk er al roerend, met beetjes tegelijk, de bouillon en de melk bij. Laat ± 10 minuten zachtjes koken. Pureer de massa met een staafmixer. Voeg dan de champignons toe en laat weer aan de kook komen. Maak op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
  17. Roer er van het vuur af de room door. Snij de achtergehouden champignons in flinterdunne plakjes.
  18. Garneer de soep met fijngehakte peterselie en de plakjes rauwe champignons.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie