Knoflookgamba's

Bereidingswijze

  1. Pel de gamba's maar laat het staartstukje eraan.
  2. Snij ze met een puntig mesje op de rugkant van kop tot staart open en verwijder de zwarte darmdraad.
  3. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  4. Pel de knoflookteentjes en snij ze in fijne plakjes.
  5. Spoel het pepertje, verwijder zorgvuldig de zaadjes, snij het in fijne ringetjes.
  6. Doe in vier ovenvaste kommetjes 2 eetlepels olijfolie.
  7. Verdeel de knoflook en het pepertje over de kommetjes.
  8. Ze op een bakplaat in het midden van de koude oven.
  9. Verwarm de oven tot 200°C.
  10. Leg er, zodra de olie begint te borrelen, de gamba's bij.
  11. Schep goed om.
  12. Laat nog 2 tot 3 minuten in de hete oven staan, tot de gamba's dieproze van kleur zijn.
  13. Kruid met peper uit de molen, strooi er wat grof zeezout bij. Werk af met gehakte peterselie.
  14. Serveer meteen, met wat brood om in de olie te dopen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?