Recept 45**** (5 stemmen)

Kniepertjes ( Oudejaars wafeltjes)

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Deze heerlijke zoete, dunne wafeltjes geven het oude jaar weer, terwijl met nieuwjaar juist een opgerolde variant van dit recept wordt gemaakt, de nieuwjaarsrolletjes, vaak gevuld met room.
  2. Maar deze koekjes zijn natuurlijk op elk moment van het jaar lekker!
  3. Maak het deeg het liefst een dag vantevoren
  4. 1.Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen.
  5. 2.Meng de bloem met de suiker en schenk de boter hierbij. Meng dit zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
  6. 3.Meng dan 1 voor 1 de eieren erdoor.
  7. 4.Voeg enkele eetlepels lauw water toe om een deeg te maken waar je nog balletjes van kunt rollen. Laat het deeg nu een nacht in de koelkast staan.
  8. Rol balletjes van het deeg ter grootte van ongeveer 2-3 cm doorsnee (een dessertlepel vol)
  9. Leg een balletje in het midden van het voorverwarmde (en iets ingevette) wafelijzer, knijp het ijzer dicht en bak de kniepertjes 1 voor 1 in ongeveer een minuut lichtbruin.
  10. 7.Haal de wafeltjes uit het ijzer en leg ze op een plank om een paar minuten af te koelen tot ze hard zijn. Kniepertjes kun je goed bewaren in een luchtdichte trommel (pas daarin doen als ze helemaal zijn afgekoeld).

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jantje1987 op 20 mei 2013 om 14u58

leuk recept maar waar haal je zo'n wafelijzer?

Gepost door Love to Cook op 20 mei 2013 om 16u27

Hallo jantje1987, Kniepertjes bakken Om de kniepertjes te bakken heb je een speciaal (electrisch) wafelijzer nodig (een kniepertjes ijzer), deze zijn verkrijgbaar bij winkels voor huishoudelijke apparaten of online. Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie