Knapperig appelslaatje
Veggiedagje? Dit knapperige appelslaatje met mango en rodekool is een heerlijke hap als je eens een dagje vlees wilt skippen… of gewoon: omdat het lekker is.
30 min
Ingrediënten voor 6 personen
- 3 Granny Smith appels
- 1 citroen
- 2 wortelen
- 1 komkommer
- 1 mango
- 300 g rode kool
- 3 sneetjes wit toastbrood
- 250 g feta
- zout en peper
- 4 el Amora Sjalot dressing
-
Bereidingswijze
- Was de appels, droog ze af, snij ze in kwartjes, haal het klokhuis eruit en snij dan elk kwartje in dobbelsteentjes.
- Doe de appelblokjes in een grote glazen kom en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren.
- Schil de wortelen en rasp ze grof.
- Was en droog de komkommer, snijd hem in de lengte door, haal de pitjes eruit met een lepeltje. Snijd de komkommer in lintjes met een dunschiller.
- Schil de mango en snij hem in dobbelsteentjes.
- Snij 6 heel dunne schijfjes rode kool.
- Verwijder de korsten van het brood. Snijd de sneetjes in dobbelsteentjes. Verhit een el Solo Vloeibaar in een antikleefpan en bak de croûtons krokant.
- Voeg de groenten, de mango, de in blokjes gesneden feta en de croûtons aan de appels in de glazen kom toe.
- Kruid met peper en zout en voeg 4 eetlepels Amora Sjalot dressing toe.
- Verdeel de salade over 4 glazen en dien onmiddellijk op.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?