Knapperig appelslaatje

Veggiedagje? Dit knapperige appelslaatje met mango en rodekool is een heerlijke hap als je eens een dagje vlees wilt skippen… of gewoon: omdat het lekker is.

20 (20)
30 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Was de appels, droog ze af, snij ze in kwartjes, haal het klokhuis eruit en snij dan elk kwartje in dobbelsteentjes.
  2. Doe de appelblokjes in een grote glazen kom en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren.
  3. Schil de wortelen en rasp ze grof.
  4. Was en droog de komkommer, snijd hem in de lengte door, haal de pitjes eruit met een lepeltje. Snijd de komkommer in lintjes met een dunschiller.
  5. Schil de mango en snij hem in dobbelsteentjes.
  6. Snij 6 heel dunne schijfjes rode kool.
  7. Verwijder de korsten van het brood. Snijd de sneetjes in dobbelsteentjes. Verhit een el Solo Vloeibaar in een antikleefpan en bak de croûtons krokant.
  8. Voeg de groenten, de mango, de in blokjes gesneden feta en de croûtons aan de appels in de glazen kom toe.
  9. Kruid met peper en zout en voeg 4 eetlepels Amora Sjalot dressing toe.
  10. Verdeel de salade over 4 glazen en dien onmiddellijk op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?