Recept 35*** (20 stemmen)

Knapperig appelslaatje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de appels, droog ze af, snij ze in kwartjes, haal het klokhuis eruit en snij dan elk kwartje in dobbelsteentjes.
  2. Doe de appelblokjes in een grote glazen kom en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren.
  3. Schil de wortelen en rasp ze grof.
  4. Schil de komkommer met een dunschiller. Snijd in de lengte in reepjes. Snijd het pittige hart weg uit het midden van de komkommerstukken. Snij dan nog eens in kleine blokjes.
  5. Leg de blokjes komkommer in een schaal.
  6. Schil de mango en snij hem in dobbelsteentjes.
  7. Snij 6 heel dunne schijfjes rode kool.
  8. Verwijder de korsten van het brood. Snijd de sneetjes in dobbelsteentjes. Verhit een el Solo Vloeibaar in een antikleefpan en bak de croutons krokant.
  9. Voeg de groenten, de mango, de in blokjes gesneden feta en de croûtons aan de appels in de glazen kom toe.
  10. Kruid met peper en zout en voeg 4 eetlepels Amora Sjalot dressing toe.
  11. Verdeel de salade over 4 glazen en dien onmiddellijk op.
Tip

Variant: gebruik radijsjes of bleekselder, rozijnen en zachte gedroogde abrikozen; verse munt, platte peterselie of koriander. Ook komijnzaadjes passen erbij, net als veel andere ingrediënten.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?