Klassieke zeetong ‘à la meunière’

20 (20)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid de tongen met peper en zout. Draai ze in de bloem en tik er de overtollige bloem af.
  2. Laat een pan met antikleeflaag goed warm worden op het vuur. Giet er de olijfolie bij en laat er de Solo in uitsmelten.
  3. Leg de tongen naast elkaar in de pan. Laat bakken gedurende 4 minuten aan elke kant.
  4. Schep de tongen uit de pan. Giet het braadvet weg.
  5. Laat een nieuwe klont Solo uitsmelten in de pan. De Solo mag verwarmen tot ze een hazelnootkleur heeft.
  6. Pers de citroen uit in de Solo. Roer even over de bodem en giet de schuimende boter over de vis.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (19)

Gepost door pascal lekker op 31 juli 2017 om 12u42

idd zeer lekker en gemakkelijk thx

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?