Klassieke mosselen met friet

Klassieke mosselen met friet, hoe maak je dat eigenlijk? Geloof het of niet: je speelt het al klaar in een kwartiertje. Simpeler kan niet! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kg schoongemaakte mosselen/moules
  • 3 stengels groene selder met blad
  • 1 ui
  • 2 el vloeibare margarine
  • 150 ml witte wijn
  • 1 zakje Knorr Mélange voor Mosselen

Bereidingswijze

  1. Los het zakje Knorr Mélange voor Mosselen op in de witte wijn.
  2. Snijd de selder in kleine stukjes en de ui in ringen. Verhit de vloeibare margarine in een grote hoge pan en fruit hierin de selder (niet het blad) en de ui circa 3 minuten.
  3. Voeg vervolgens de mosselen, de gehakte bladselderij en de Mélange voor Mosselen toe. Breng alles aan de kook, leg een deksel op de pan en laat de mosselen in 5 a 7 minuten gaar worden. Schud de pan regelmatig om. Alle mosselen moeten geopend zijn.
  4. Serveer het gerecht in diepe borden en met zelf gemaakte frietjes erbij.

Tip

Verrijk het geheel met een gesnipperd teentje look.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door marcel8511 op 09 juli 2017 om 12u12

Hm...hm lekker.

Gepost door Solo op 10 juli 2017 om 16u39

Dag Marcel, fijn dat de mosselen jou zo gesmaakt hebben. Deze klassieke combinatie is dan ook een echte Belgische topper. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?