Klassieke havermoutkoekjes

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de boter en suiker in een kom en roer dit tot een romige massa.
  2. .Klop de eieren er één voor één doorheen en voeg het vanille- extract toe.
  3. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, het zout en kaneel en voeg dit toe aan het botermengsel.. Voeg als laatste de havermout toe en meng dit door de massa
  4. Dek het deeg af en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
  5. .Verwarm de oven voor op 190°C.
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol het deeg tot balletjes ter grootte van een walnoot.
  7. Verdeel de balletjes over de bakplaat, waarbij je er voldoende ruimte tussen laat.
  8. .Druk de balletjes plat, eventueel met een vork.
  9. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?