Klassieke asperges met ham en peterseliecrème

Echte klassieke asperges: hoe maak je die nu eigenlijk? Ontdek het in dit eenvoudige recept: een simpel gerecht, op en top Belgisch.

5 (5)
30 min

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges vanaf het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje van ca. 3 cm eraf. Was de aardappeltjes schoon. Roer de Becel Bakken en Braden en de peterselie door elkaar.
  2. Kook de asperges met de gewassen aspergeschillen afhankelijk van de dikte in water in 15 tot 20 minuten net gaar. Kook de krieltjes in ca. 15 minuten gaar. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat de eieren onder koud water schrikken, pel en halveer de eieren.
  3. Giet de asperges en de krieltjes af. Laat de krieltjes met de deksel schuin op de pan droog stomen. Verdeel de asperges met de krieltjes, de ham en het ei over 2 borden. Bestrooi de asperges met nootmuskaat naar smaak. Vorm van de peterseliecrème met 2 dessertlepels twee ovale balletjes en leg ze op de asperges. Bestrooi eventueel met peterselie en serveer direct.

Tip

Deze klassieke asperges met ham en peterseliecrème en krieltjes smaakt ook erg lekker met biefstuk. Vervang de eieren en de ham dan door 200 g biefstuk en serveer de gebakken biefstuk er in plakjes bij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door pascal lekker op 28 april 2017 om 13u23

vanavond proberen thx

Gepost door Solo op 02 mei 2017 om 17u26

Hoi Pascal lekker, zeker doen! Smakelijk! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?