Ingrediënten voor 4 personen
- 25 cl volle room
- 25 cl melk
- 2 st vanillestokjes
- 100 gr kristalsuiker
- 12 st eieren
Bereidingswijze
- doe de room en melk in een pot
- snijd de vanillestokjes in twee en schraap het merg eruit en doe bij het melk mengsel,
- verwarm dit mengsel op een zacht vuurtje, zodat de vanille zijn smaak kan afgeven, het hoeft niet te koken,
- schijd het wit van het eigeel en klop het eigeel los samen met de suiker, let wel op dat je het eigeel niet bleek en schuimig klopt
- giet het warme melk mengsel bij het eigeel en roer goed door
- elkaar
- laat dit mengsel rusten tot de schuim verdwenen is
- verwarm de oven op 90 graden
- doe het mengsel in lage potjes en bak het mengsel 1 uur in de oven op 90 graden
- laat dit afkoelen
- bij het serveren doe een lepel witte en een lepel bruine suiker in blender en mix dit fijn
- doe met een zeefje wat suiker op en brand dit met een brander tot hard laagje en dien op
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?