Recept 05 (0 stemmen)

Klaaskoeken


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak het voordeeg door 1/3 van de bloem te mengen met de gist opgelost in lauw water.
  3. Leg er een handdoek op en laat 20 minuten rijzen.
  4. Bereid de rest van het deeg door de overige bloem te mengen en de verbeteraar toe te voegen.
  5. Voeg de suiker, vanillesuiker, het ei en de boter toe. Meng dit goed.
  6. Wanneer je een bol kon vormen voeg je het zout en eventueel kaneel toe.
  7. Het deeg doorslaan en opbollen.
  8. Laat het deeg 15 minuten rijzen.
  9. Rol het deeg uit tot op 1cm dikte.
  10. Duw er figuren uit en leg deze op een beboterde bakplaat. Leg hierover een handdoek.
  11. Laat de figuren ongeveer één uur rijzen.
  12. Bak op 180°C voor ongeveer 10à12 minuten.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?