Recept 55***** (2 stemmen)

Kiwicarpaccio met granité van munt

Dit is een recept van

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de kiwi’s en wrijf ze droog met keukenpapier.
  2. Snijd flinterdunne plakjes van de kiwi’s. Je hoeft ze niet te schillen! Gebruik liefst een groenteschaaf als je die voorhanden hebt.
  3. Snijd de vanillestokken doormidden en schraap het merg eruit. Meng de vanillezaadjes en stokken met de olijfolie en laat deze lichtjes opwarmen. Hoe langer je dit vooraf kan doen, hoe beter de smaak!
  4. Meng minstens 3 uur op voorhand de muntsiroop met het mineraalwater en zet het in een ondiepe schaal in het vriesvak of de diepvriezer.
  5. Schik de kiwiplakjes op de borden. Druppel er de vanilleolie erover.
  6. Schraap met behulp van een vork de tot ijs geworden muntsiroop tot je grove ijsschilfers hebt en verdeel dit over de kiwicarpaccio. Serveer meteen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie