Recept 05 (0 stemmen)

Kir 'speciaal' met slagroomijs, sinaasappel en blauwe bessen

Dit is een recept van

tijd
10 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was en droog de sinaasappel. Rasp de schil op een fijne rasp boven een grote schaal.
  2. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Meng ze met de geraspte schilletjes, de blauwe bessen en de crème de cassis.
  3. Verdeel de sinaasappel-bessensalade over 4 hoge champagneglazen en zet ze op 4 bordjes.
  4. Schep in elk glas een bolletje ijs, schenk de champagne erover en leg de koekjes erbij.
Tip

Voor een alcoholvrije versie van dit dessert kunnen de crème de cassis en de champagne worden vervangen door cassis (limonade).

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 1 kleine sinaasappel
  • 100 g blauwe bessen
  • 4 el crème de cassis
  • 0.25 l champagne (demi sec) of een andere zoete mousserende witte wijn
  • 4 bolletjes Fermette Volle Melkijs
  • 4 mooie krokante kerstkoekjes

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie