use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kir 'speciaal' met slagroomijs, sinaasappel en blauwe bessen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kir 'speciaal' met slagroomijs, sinaasappel en blauwe bessen

Kir 'speciaal' met slagroomijs, sinaasappel en blauwe bessen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kleine sinaasappel
  • 100 g blauwe bessen
  • 4 el crème de cassis
  • 0.25 l champagne (demi sec) of een andere zoete mousserende witte wijn
  • 4 bolletjes Fermette Volle Melkijs
  • 4 mooie krokante kerstkoekjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Was en droog de sinaasappel. Rasp de schil op een fijne rasp boven een grote schaal.
  2. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Meng ze met de geraspte schilletjes, de blauwe bessen en de crème de cassis.
Bereiding
  1. Verdeel de sinaasappel-bessensalade over 4 hoge champagneglazen en zet ze op 4 bordjes.
  2. Schep in elk glas een bolletje ijs, schenk de champagne erover en leg de koekjes erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.